Читај ми!

Прекинуто суђење Папићу, судија затражио своје изузеће

Суђење бившем заменику начелникаа СБПОK-а Горану Папићу прекинуто је у Вишем суду у Београду након што је поступајући судија Милан Грклић затражио своје изузеће.

До ове ситуације је дошло након што је Папићев бранилац, адвокат Бранислав Тапушковић затражио од суда да обезбеди тонско снимање суђења, или уколико то није могуће, да он директно диктира у записник, што је судија одбио.

Тапушковић је након тога рекао да је судија "завредио" да затражи његово изузеће, али да то никад није урадио до сада па неће ни овог пута, због чега је Грклић сам тражио своје изузеће.

Суђење ће се наставити сутра у подне, до када се очекује одлука председника суда о Грклићевом захтеву.

На данашње суђење дошли су позвани сведоци високи полицијски званичници Миленко Муњижаба, Зоран Kовачевић, Дејан Kовачевић и Невенко Марић.

Папић је оптужен за кривично дело трговина утицајем за које је законом запрећена казна од једне до осам година затвора.

Тужилаштво је у оптужном предлогу затражило од суда да му изрекне казну од 4 године затвора и као и меру безбедности забране вршења позива, делатности и дужности.

Папић је био ухапшен 9. марта, а притвор му је укинут 29. априла и сада се брани са слободе.

МУП је раније саопштио да се Папић сумњичи да је 15. априла 2020. године, користећи свој положај руководиоца у СБПОK-у, посредовао да се не изврши службена радња која би се морала извршити, односно захтевао од тадашњег руководиоца Полицијске управе за град Београд да се лицу које је сада у притвору, одмах врати блиндирано возило које је од њега тада привремено одузето. Истог дана возило је враћено Миљковићу.

Миљковић је заједно са Вељком Беливуком оптужен да је организатор криминалне групе која се сумничи за злочиначко удруживање, пет ешких убистава, препродају дроге, држање и ношење оружја, отмицу и силовање.

четвртак, 02. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво