Читај ми!

Дијани Хркаловић продужен притвор за још 30 дана

Специјални суд у Београду продужио је за још 30 дана притвор некадашњој државној секретарки у Министарству унутрашњих послова Дијани Хркаловић, осумњиченој за трговину утицајем, речено је Танјугу у том суду.

Притвор јој је продужен решењем судије за претходни поступак на предлог Тужилаштва за организовани криминал, због опасности да ће утицати на сведоке.

На ово решење Хркаловићева и њени браниоци имају право жалбе кривичном ванпретресном већу суда у року од три дана од пријема решења.

Дијана Хркаловић је ухапшена 15. октобра, након чега јој је одређен притвор, а за кривично дело трговина утицајем, за које се терети, прети јој казна затвора између једне и осам година затвора.

За ову запрећену казну закон предвиђа спровођење тзв. скраћеног кривичног поступка, у којем притвор може да траје најдуже 30 дана уз могућност продужења за још 30 дана, на предлог тужиоца, а о предлогу одлучује суд.

То значи да би Хркаловићева могла да буде у притвору још највише 30 дана и, уколико у том року тужилаштво не поднесе суду оптужни предлог, била би пуштена да се брани са слободе по сили закона.

Њу кривична пријава терети да је утицала на начелника одељења за специјалне истражне методе Дејана Миленковића да не достави благовремено неке извештаје Тужилаштву у вези са убиством Властимира Милошевића, познатим као "убиство на шинама", за које је био оптужен, а касније правоснажно ослобођен Вељко Беливук, који је сада оптужен за најбруталнија кривична дела као вођа криминалне групе "Принципи".

Ови извештаји, према речима њених адвоката, немају везе са ДНК анализама, како се то појавило у неким новинама.

Све наводе кривичне пријаве Хркаловићева је негирала на саслушању у Тужилаштву.

Она се терети за кривично дело трговина утицајем, а Миленковић за кривично дело злоупотреба службеног положаја.

Хркаловићева је ухапшена у петак, 15. октобра, након заједничког рада Тужилаштва и Сектора унутрашње контроле МУП-а и исте ноћи јој је одређен притвор, док се Миленковић брани са слободе.  

недеља, 03. март 2024.
8° C

Коментари

Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво