Читај ми!

Тужилаштво: За сада нема доказа да је било подвођења жена у Јагодини

Више јавно тужилаштво у Краљеву утврдило је да за сада нема основа сумње и доказа за покретање кривичног поступка, због наводног подвођења жена у Јагодини, за које је у априлу челнике тог града јавно оптужила председница Странке слободе и правде Мариника Тепић.

У саопштењу овог тужилаштва прецизира се да у предмету формираном поводом навода Тепићеве на конференцији за новинаре од 19. априла - да су у претходном периоду више женских особа биле жртве подвођења од стране службених лица Градске управе Јагодина и да су поједини политичари из Јагодине и Београда користили сексуалне услуге тих жена, након извршених провера преко МУП-а, за сада нема места покретању кривичног поступка поводом тих догађаја, односно да за сада нема доказа на основу којих би се покренуо поступак.

У том смислу сачињена је одговарајућа јавнотужилачка одлука, напомиње се у саопштењу.

Тужилаштво подсећа да су у току провера, прикупљена обавештења од 30 грађана на које је Тепић указала у својим изјавама датим у тужилаштву и пред органима гоњења, а за које се сматрало да имају непосредна сазнања о кривичном делу и учиниоцима или да су користили сексуалне услуге наведених женских особа, односно да су учествовали у њиховом подвођењу.

Ти грађани су негирали да имају било каква сазнања и било какву везу са тим догађајем, напомиње тужилаштво.

"С озбиром на наведено, ово тужилаштво приликом прикупљања потребних обавештења није утврдило постојање основа сумње и доказе за покретање кривичног поступка против било ког лица, за било које кривично дело, за које се гоњење предузима по службеној дужности или на основу чега би предузело друге доказне радње", напомиње се у саопштењу.

Такође се указује да ова одлука нема својство пресуђене ствари и да сваки грађанин, укључујући лица која су евентуално жртве подвођења у Јагодини, могу поднети Јавном тужилаштву кривичну пријаву против одређених лица, за одређено кривично дело, уз навођење доказа који су им познати, а везани за конкретни кривично правни догађај.

Више јавно тужилаштво у Краљеву преузело је случај Тепић - Марковић од Вишег јавног тужилаштва у Јагодини, по одлуци Апелационог јавног тужилаштва у Крагујевцу.

Ову одлуку Апелационо тужилаштво је донело, одлучујући по предлогу за супституцију Вишег јавног тужилаштва у Јагодини, које је формирало овај предмет на основу медијских извештаја, а потом наложило полицији да прикупи сва потребна обавештења ради доношења јавно-тужилачке одлуке.  

недеља, 03. март 2024.
8° C

Коментари

Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво