Читај ми!

Канцеларија за КиМ: Настављају се напади на Србе јужно од Ибра, опљачкана кућа у Бабином Мосту

Породична кућа Станише Станојевића, у српском селу Бабин Мост на Косову и Метохији, које је познато по најучесталијим нападима на Србе, јуче је опљачкана, саопштила је Канцеларија Владе Србије за КиМ.

Током јучерашњег дана опљачкана је породична кућа Станише Станојевића, у српском селу Бабин Мост, у општини Обилић, које је нажалост познато по најучесталијим нападима на Србе.

У овој кући живи шесточлана породица, домаћин Станиша са супругом, ћерком, два сина и снајом.

Они су радили у пољу када се пљачка догодила, а по повратку затекли су преметачину у кући и уочили да је украдена одређена количина новца.

О овом инциденту обавестили су косовску полицију, али не гаје наду да ће починиоци бити ухваћени, јер немају поверења у ту институцију.

"Ово је 66. инцидент од почетка ове године који се догодио на Косову и Метохији, а чија су мета Срби, њихова имовина, цркве, домови здравља, школе...Најновији инцидент унео је додатни немир у породицу Станојевића, али и међу српско становништво у Бабином Mосту, посебно пар дана пред обележавање Видовдана", наводи Канцеларија за КиМ.

Додаје да ће о овом инциденту обавестити међународне представнике и захтевамо од надлежних органа да хитно реагују и починиоце овог али и свих осталих нерасветљених инцидената изведу пред лице правде.

"Јасно је да се српски народ јужно од Ибра налази под константном репресијом албанских изгредника због чега очекујемо од надлежних институција и међународне заједнице да се без одлагања заустави талас насиља над српским народом и њиховом имовином на Космету и напади на Србе најозбиљније схвате, како би се њихова безбедност повећала", закључује Канцеларија за КиМ.

четвртак, 13. јун 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије