Читај ми!

Снажна експлозија у Чачку - троје повређено, наређена евакуација грађана из околине фабрике "Слобода"

Јака експлозија догодила се вечерас у кругу фабрике "Слобода" у Чачку. Осетило се и неколико слабијих детонација. Лакше је повређено троје радника. Пожар у фабрици је угашен. Градоначелник Чачка је наредио евакуацију грађана из околине фабрике. Збирно место за све који немају где да оду је градски фудбалски стадион. Градска власт је обезбедила хотелски смештај. Саобраћај се одвија нормално.

У Чачку се вечерас у 19.50 чула једна јака и више слабијих детонација, јавља дописник РТС-а.

Експлозија се догодила у кругу фабрике "Слобода". Незванично, експлодирале су заостале експлозивне направе.

Након једне снажне детонације, која се осетила и у центру Чачка, изнад круга фабрике формирао се облак дима у облику печурке.

Три радника лакше повређена 

Троје радника задобило је лакше повреде. Према речима доктора Александра Пајовића, директора Дома здравља у Чачку, превезени су у чачанску Општу болницу.

Портпаролка болнице у Чачку Биљана Кочовић каже да су три особе примљене у болницу.

"Сви са лаким телесним повредама. Једна особа је на интензивној нези, а двоје на одељењу Хирургије. Иако се ради се о лаким телесним повредама, сви ће бити задржани на болничком лечењу без обзира на врсту повреде", рекла је Кочовићева.

У питању су, како је рекла, два мушкарца и једна жена. "Углавном су то ситне посекотине, претпостављамо услед пуцања стакла", наводи Кочовичева.

Евакуација радника и грађана из околине фабрике 

На лицу места су полиција и екипе Хитне помоћи. Ватрогасци не дозвољавају улазак у круг фабрике. У току је евакуација радника.

После поноћи у круг фабрике стигао је и министар одбране Небојша Стефановић.

Градоначелник Чачка Милун Тодоровић наредио је евакуацију грађана из околине фабрике, а зборно место је градски стадион.

"Неопходно је да се сви грађани који живе у близини фабрике хитно евакуишу из својих домова. Евакуационо место је градски фудбалски стадион", нагласио је Тодоровић.

Заменик градоначелника Чачка Мирослав Петровић каже да је Град организовао пункт за прихват становника који су изразили потребу за евакуацијом, а немају други смештај код рођака или пријатеља.

Истиче да су сви хотелски капацитети резервисани, па ће, ако буде потребе, све суграђане сместити на сигурно.

"За сада су две породице смештене у хотеле. Људи су забринути. Разумемо страх", каже Петровић.

Пожар угашен, евакуација превентивна 

Истиче да је пожар у фабрици угашен и да нема назнака да ће се било шта лоше десити. Каже да нема места за панику јер је одлука о евакуацији становништва превентивна.

Братислав Зечевић, начелник цивилне заштите каже да и даље има људи који нису напустили своје домове и апелује на све да се евакуишу. 

Саобраћај код Чачка се одвија нормално.

Експлозија у магацину готових производа фабрике "Слобода" у Чачку се догодила 4. јуна ове године, али није било повређених.

субота, 02. март 2024.
14° C

Коментари

Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво