Читај ми!

Експлозије у фабрици "Слобода" у Чачку, војни хеликоптери током дана гасили пожар

Још није познат узрок несреће, а ситуација се полако смирује. Сви радници су евакуисани, као и грађани који живе у близини фабрике и нема повређених. Најбитније је да нема жртава, рекао је градоначелник Чачка за РТС. Ватрогасци чекају да се стекну услови како би ушли у фабрику.

Серија детонација у чачанској фабрици "Слобода" почела је нешто пре два часа изјутра, али још нема информација о узроцима несреће.

Детонације су се повремено чуле око пола шест, али знатно ређе и мањег интензитета и репортери РТС-а на лицу места кажу да се ситуација смирује. 

Градоначелник Чачка, Милун Тодоровић, изјавио је за РТС да нема жртава и повређених, да је око шездесет радника радило у трећој смени и да су сви одмах евакуисани, а негде око пола три евакуисана су и четири радника, која су се од експлозија склонила у подрум.

"Око пола два су се чуле прве детонације, оне су се догодиле у магацину убојних средстава. Добро је да се експлозија и пожар нису се догодили у производним халама", рекао је Тодоровић за РТС.

Иначе, магацин се налази на неких 800 метара од улазне капије. 

Сектор за ванредне ситуације мобилише екипе за спасавање и апелује на грађане који живе у близини фабрике да не излазе из кућа како се не би излагали непотребном ризику.

Ватрогасно-спасилачке екипе, са девет припадника и три возила, као и ватрогасна возила фабрике "Слобода" са десет радника налазе се испред фабрике и интервенисаће када се стекну услови, саопштено је из Сектора за ванредне ситуације.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво