Читај ми!

Ухапшени осумњичени за скрнављење Споменика "Вечна ватра"

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду расветлили су скрнављење Споменика "Вечна ватра" у Рузвелтовој улици и привели двојицу осумњичених.

А. Р. (1998) и седамнаестогодишњи младић се терете да су просули цемент на спомен-обележје и преко ставили канту са поруком "Ослободиоци, не, никад".

Сумња се да су они у ранијем периоду оштетили и споменике на Калемегдану тако што су их ишарали графитима са порукама мржње и нетрпељивости.

Због постојања основа сумње да је извршио кривично дело подстрекивање на извршење кривичног дела уништење и оштећење туђе ствари, А. Р. је ухапшен и одређено му је задржавање до 48 часова и биће приведен Првом основном јавном тужилаштву у Београду.

Против седамнаестогодишњег младића биће поднета кривична пријава за кривична дела уништење и оштећење туђе ствари и изазивање националне, расне и верске мржње и нетрпељивости.

"Радећи за празнике, припадници Министарства унутрашњих послова разрешили су и привели особе које су оскрнавиле Споменик 'Вечна ватра' у Београду. Образ наше престонице је поново светао. Поражен сам истином да су починиоци тако млади људи и сви морамо да се запитамо шта треба да урадимо да фашистичко зло не отрује више ниједну младу душу", изјавио је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво