Тужилаштво проверава спорне наводе твита Весне Пешић

Више јавно тужилаштво у Београду наложило је одељењу за Високотехнолошки криминал да истражи спорне наводе Весне Пешић објављене на друштвеној мрежи Твитер. Нела Кубуровић поздравља реакцију тужилаштва.

"Јавни тужилац је наложила да се предузму све мере у складу са законом. Следе провере да ли има елемената кривичног дела за поступак који би се водио по службеној дужности", рекла је за Танјуг портпаролка тужилаштва Ирена Бјелош.

Предмет је формиран у суботу одмах након објаве твита на налогу В. П., прецизирала је Бјелошева.

Чланица Председништва СНС-а и министарска правде Нела Кубуровић поздравила је реакцију тужилаштва и иницијативу да преиспита да ли постоје елементи кривичног дела у твиту Весне Пешић, који сматра скандалозним.

"Позивање на убиство председника било које државе, а поготову у оној у којој пре нешто више од 15 година убијен премијер, и то у тренутку када су управо политички истомишљеници Весне Пешић били на власти, говори само да грађани на предстојећим изборима бирају између Србије у којој се насиље, криминал и вешала на улици не толеришу, Србије која гради путеве и отвара нова радна места - и Србије у којој се упиру цеви снајпера на легитимно изабраног представника народа, изазива неред и хаос на улицама, и не поштује воља грађана", рекла је Кубуровићева. 

У реаговању достављеном Танјугу, Нела Кубуровић је нагласила да Србија више "никада не сме бити земља тајкуна и криминалаца у којој се пиштољима и моткама заводи ред на улици".  

Весна Пешић је на свом налогу написала: "Хајде бре да вас видим шта ћете када се прогласи доживотним председником. Док твитераши безбрижно твитеришу. О томе не мислите. Ено га Путин баш то ради. Ако Брнабићка да оставку, да знате - спрема се доживотни Вучић. Е, нема ту бојкота, само цев у главу".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво