Кубуровић са Брамерцом уочи седнице СБ УН

Министарка правде Нела Кубуровић и тужилац Механизма за међународне кривичне трибунале Серж Брамерц оценили су да Србија и тужилаштво Механизма имају одличну сарадњу, на шта је указано и у новом шестомесечном Извештају овог Тужилаштва.

Нела Кубуровић се са бившим главним тужиоцем Хашког трибунала, Брамерцом састала у Њујорку, уочи сутрашње седнице Савета безбедности УН на којој ће бити представљен нови шестомесечни извештај о раду Међународног резидуалног механизма за кривичне судове УН, саопштило је ресроно министарство.

Тужилац Брамерц поздравио је организовање регионалне конференције тужилаца за ратне злочине, на којој су поред представника српског Тужилаштва за ратне злочине, учешће узели и тужиоци из БиХ, Хрватске и Црне Горе, као и главни тужилац ММКТ, Серж Брамерц. 

Конференција је била одржана у Београду у мају 2019. године у циљу ефикаснијег процесуирања ратних злочина и јачања непосредне сарадње и размене релевантних информација између тужилаштава држава у региону.

Говорећи о даљем унапређењу капацитета Тужилаштва за ратне злочине у Србији Брамерц је навео да ће његово Тужилаштво наставити да пружа подршку тужилаштву у Београду кроз организовање посебних обука и тренинга за заменика тужилаца ТРЗ. 

Министарка Кубуровић представљаће сутра Србију на седници Савета безбедности Уједињених нација у Њујорку.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво