"Трећи човек" није више осумњичен за убиство Рогановића

Треће лице које је било у друштву Владимира Рогановића и Стефана Вилотијевића када су нападнути у центру Беча, више није осумњичен за убиство, али остаје и даље у притвору.

Mушкарац (29), који је ухапшен због сумње да је умешан у убиство Влаидмира Рогановића 21. децембра, више није осумњичен за то кривично дело, потврдила је портпаролка тужилаштва у Бечу Нина Бусек.

Надлежни суд у Бечу, међутим, продужио је за даље четири недеље истражни притвор, пошто се лице легитимисало туђим документом и дао лажни исказ сведока.

Полиција је, након пуцњаве, у којој је Рогановић убијен, а Вилотијевић рањен, саслушала трећег мушкарца из њиховог друштва најпре као сведока.

Током саслушања дао је опречне изјаве, па се посумњало да је могао бити саучесник, односно особа која је имала задатак да жртве доведе до клопке.

Он је то од самог почетка негирао и легитимисао се документом на име Данијел М.

На основу информација полиције у Србији откривено је да је чуварима у Аустрији приказао лажни идентитет.

Како се сада испоставило, за њим је српска полиција расписала потерницу и већ је аустријском правосуђу поднела захтев за екстрадицију.

За поменутим лицем расписана је потерница због кривичног дела из области наркотика.

О захтеву за екстрадицију, како се указује у Бечу, биће одлучено, међутим, тек када кривични поступак везан за убиство буде решен.

У међувремену је и Вилотијевић, који је ухапшен док је био у болничком кревету због потернице коју је за њим расписала Србија, пуштен на слободу уз кауцију од 20.000 евра.

Он ће на слободи чекати одлуку аустријског правосуђа о екстрадицији Србији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво