Случај Мишковић, одбачена жалба пуномоћика "Хемслејда"

Апелациони суд у Београду одбацио је жалбу пуномоћника кипарског привредног друштва "Хемслејд трејдинг лимитед", адвоката из адвокатске коморе Енглеске и Велса, јер није овлашћен за поступање пред српским судовима.

"Хемслејд трејдинг лимитед" је предузеће са седиштем у Никозији, које се помиње као фирма Мирослава и Марка Мишковића, а коме прети одузимање имовинске користи у поступку који се води против оба Мишковића у Специјалном суду у Београду због утаје пореза.

Портпаролка суда Мирјана Пиљић је прецизирала за Танјуг да је жалба одбачена, јер ју је поднело неовлашћено лице, имајући у виду да адвокат који је страни држављанин може да заступа физичка и правна лица пред органима Србије само ако је уписан у у именик адвоката страних држављана у Адвокатској комори Србије, а што овде није случај.

Суђење Мишковићима је већ два пута одложено, јер се чекала одлука Апелационог суда по овој жалби у погледу статуса кипарског предузећа "Хемслејд трејдинг лимитед" – да ли од њега може да се одузме имовинска корист.

Од те одлуке зависи и да ли ће суд представника тог привредног друштва позивати да присуствује суђењу, што је био случај током првог суђења.

Иначе, у Специјалном суду у Београду би из трећег покушаја 10. децембра требало да почне поновљено суђење власнику "Делта холдинга", његовом сину Марку Мишковићу и осталим оптуженим за утају пореза, као и оптуженима у случају оштећења Фабрике мазива из Крушевца.

Одлуком Апелационог суда у септембру су сви правоснажно ослобођени оптужби да су оштетили путарска предузећа у Србији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије