Заплена цигарета "тешка" 120 милиона динара

У акцији која је истовремено спроведена на територијама Београда, Краљева, Суботице и Новог Пазара заплењено је 653.450 паклица цигарета, што је једна од највећих заплена у Србији у протеклих десетак година. Вредност одузетих цигарета процењује се на више од 120 милиона динара.

Већи део цигарета без акцизних маркица и пратеће документације пронађен је у импровизованим магацинима на подручју Београда и Суботице, док је део пронађен током транспорта у три аутомобила и два комбија, наводи се у саопштењу МУП-а.

Због сумње да су извршили кривична дела кријумчарење и недозвољен промет акцизних производа, полиција је одредила задржавање до 48 сати Д. Б. (1960) и Н. Т. (1978) са подручја Београда, З. Т. (1978) и С. М. (1977) са подручја Шапца и Н. В. Л. (1974) са подручја Суботице.

Они ће, како се наводи у саопштењу, у законском року, уз кривичне пријаве, бити приведени надлежним тужилаштвима.

Због сумње за исто кривично дело, против још две особе, старости 22 и 47 година из Суботице и Београда, поднете су кривичне пријаве, у редовном поступку.

Цигарете и возила која су коришћена за транспорт одузети су уз потврду.

Како истиче МУП, током прошле године, која је такође била рекордна када је реч о одузимању нелегалних цигарета, укупно је заплењено око 2.000.000 паклица, што указује да је полиција само у последњој акцији, у једном дану, остварила скоро трећину прошлогодишњег резултата.

Вредност одузетих цигарета процењује на више од 120 милиона динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво