Читај ми!

Крагујевац, ухапшен таксиста који је ударио комуналног полицајца

Крагујевачка полиција је привела возача који се сумњичи да је аутомобилом марке "фијат" јутрос око осам сати ударио комуналног полицајца Бориса Ђокића и нанео му лаку телесну повреду.

Против четрдесетосмогодишњег возача аутомобила, полиција ће Основном јавном тужилаштву поднети кривичну пријаву због постојања основа сумње да је извршио кривично дело напад на службено лице у вршењу службене дужности, наводи се у саопштењу полиције, преноси Танјуг

Начелница Комуналне инспекције Ана Соколовић рекла је да је комунални полицајац Борис Ђокић тренутно у болници и да ће у току дана бити пуштен кући.

Соколовићева је навела да су комунални полицајци од почетка године у контроли такси превоза десет пута нападнути, као и да у протеклих неколико дана од када је појачана контрола такси превоза, свакодневно доживљавају непријатности.

Ђокићев колега Зоран Марјановић испричао је да су њих двојица јутрос око осам часова на аутобуском стајалишту "Уред 2", у центру града, затекли возача који је на аутобуском стајалишту зауставио аутомобил како би примио путнике.

"Аутомобил је имао ознаку такси превоза, а како у Крагујевцу није дозвољен ауто-такси линијски превоз, затражио сам лична документа од особе која је управљала возилом, док је колега Ђокић за то време фотографисао аутомобил", рекао је Марјановић.

Додаје да се возач аутомобила померио одатле, кренуо аутомобилом напред 10 метара, да би се зауставио на скретању у близини аутобуског стајалишта где се расправљао са комуналним полицајцима, а потом и аутомобилом кренуо на Ђокића.

"Ђокић је изгубио равнотежу и придржавао се за ретровизор како не би пао", рекао је Марјановић и додао да су потом позвали полицију, која је дошла на увиђај.

Конференцији за новинаре присуствовао је и члан Градског већа за привреду Далибор Јекић, који је рекао да најоштрије осуђује напад и поновио да је линијски такси превоз највећи проблем у граду.

"Свакодневно се контролише линијски такси превоз, надлежни пишу пријаве од којих нема користи јер падају на суду зато што особе затечене у тим аутомобилима изјављују да су рођаци лица које управља тим возилом", рекао је Јекић и навео да су недавно таксисти "једног комуналног полицајца подигли на хаубу" док је обављао свој посао.

Наглашавајући да је Градска управа решена да искорени линијски такси превоз, Јекић је поновио да регистровани таксисти и јавни градски превоз због нелегалних таксиста месечено имају губитке од шест до 10 милиона динара.

Јекић је рекао и да Град припрема нову одлуку о ауто-такси превозу и да ће размотрити законску могућност да се особи која је затечена у нелегалном линијском такси превозу одузме возило све док се не заврши судски поступак.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије