Читај ми!

Хаџићев правни тим тражи продужење привремене слободе

Правни тим некадашњег председника Републике Српске Крајине Горана Хаџића упутио је хитан захтев Претресном већу Хашког трибунала да му одобри продужење привремене слободе ради наставка лечења.

У захтеву се тражи да Претресно веће Хаџићу одобри привремену слободу док не заврши са предвиђеном хемотерапијом, под истим условима који су наведени у одлуци Жалбеног већа којим је Хаџић пуштен на привремену слободу 13. априла, саопштио је Хашки трибунал, преноси Танјуг.

У образложењу захтева се наводи да Хаџић има тумор мозга у последњој фази те да се очекује да ће бити жив бити још шест до осам месеци, као и да је подвргнут јакој хемотерапији која ће, како је предвиђено, трајати до августа и која изазива тешке споредне ефекте.

"Хаџић је тренутно на привременој слободи. Он тражи обновљени период привремене слободе, док не заврши са планираном хемотерапијом, након што у Хагу половином маја буде подвргнут прегледу магнетном резонанцом", стоји у захтеву.

Хашки трибунал прихватио је жалбу Хаџића осумњиченог за ратне злочине и 13. априла донео одлуку о његовом пуштању на привремену слободу ради лечења, а бивши председник РСК, према тада донетој одлуци, треба да се врати у Хаг до краја маја.

Хаџић је оптужен за злочине против човечности и кршење закона и обичаја ратовања у Хрватској од 1991. до 1995. године, а ухапшен је у јулу 2011. на Фрушкој гори и изручен Трибуналу, где се приликом првог појављивања пред судом изјаснио да није крив ни по једној тачки оптужнице.

Суђење му је почело 16. октобра 2012., а тужилаштво је 9. априла прошле године завршило изношење доказа. Извођење доказа одбране почело је у јулу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво