Читај ми!

Мишковић тражио дозволу за пут у Словенију

Власник "Делта холдинга" Мирослав Мишковић поднео је захтев судском већу Специјалног суда у Београду да му се врати пасош на један дан, како би могао да отпутује у Љубљану и потпише уговор о изградњи хотела "Краун Плаза".

Мирослав Мишковић би тај уговор требало да потпише 20. марта, а његова одбрана је Суду доставила позивна писма, уз назнаку да је потписивање тог уговора значајно за Словенију као и за даље функционисање "Делта система", јавља Танјуг.

Тужилаштво се том предлогу успротивило, а судско веће судије Маје Илић ће своју одлуку саопштити сутра у наставку обједињеног суђења Мишковићу и осталим окривљеним за оштећења путарских предузећа и крушевачке фабрике мазива "ФАМ".

Мишковић је до сада у више наврата подносио захтеве да му се пасош врати што трајно што привремено, али је суд на те захтеве позивно одговорио само два пута и то пре спајања поступака и промене судског већа.

Мишковић је био ухапшен у децембру 2012. године, а у јулу 2013. је пуштен да се брани са слободе уз јемство од 12 милиона у готовини, када му је одузет пасош и изречена мера забране напуштања боравишта без одобрења суда.

Иначе данашње суђење је настављено излагањем одбране оптужених из оба случаја, а Мишковић би, како се очекује сутра требало да изнесе своју одбрану пред новим судским већем.

Суђење Мишковићу и још 14 окривљених из оба случаја су сада оптужени у једном процесу, који је у фебруару практично кренуо испочетка и води га судија Маја Илић.

На оптуженичкој клупи сада су Мило Ђурашковић, Дејан Јефтић, Ристо Ристић, Бора Јелић, Бранислав Јовасовић, Љиљана Костић, Срђан Филиповић, Мирослав Мишковић, Марко Мишковић, Милутин Гашевић, Зоран Михаиловић, Здравко Рашо, Предраг Филиповић, Живојин Петровић и Јадранка Бадрић.

На почетку обједињеног суђења, оптужени су се поново изјаснили о кривици пред новим судским већем, негирајући наводе оптужнице. У наставку суђења детаљно изнесе своју одбрану или да је само допуњавају.

Против Мишковића и Ђурашковића као и још осам оптужених води се кривични поступак због оптужби да су оштетили путарска предузећа за више милиона евра.

Случај "ФАМ" покренут је пре поступка против Мишковића.

Мишковић, а његов син Марко и Ђурашковић били су ухапшени у децембру 2012. године.

Пуштени су да се бране са слободе уз јемства од више милиона евра, а пасоши су им и даље у судском депозиту и не могу да напусте боравиште без одобрења Суда.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије