Радили на црно на Коридорима 10 и 11

Инспекција рада је током надзора на градилиштима Коридора 10 и 11 открила 18 радника на црно, односно они нису имали закључене одговарајуће уговоре.

Инспекторат за рад извршио је надзор 3. марта, а од укупно укупно 632 затечена лица, откривено је 18 радника на црно, односно нису имали закључене уговоре о раду и уговоре о обављању привремених и повремених послова, преноси Бета.

Инспектори рада су донели 15 решења о отклањању неправилности из области радних односа и наложили послодавцима заснивање радног односа са затеченим лицима, као и отклањање осталих неправилности.

Поднето је и четири захтева за покретање прекршајног поступка против послодаваца, као и један захтев за покретање прекршајног поступка у области безбедности и здравља на раду.

Инспектори су донели и укупно 14 решења за отклањање недостатака у области безбедности и здравља на раду, као и једно решења о забрани рада због неоспособљености запосленог за безбедан и здрав рад.

Надзори су обављени у 91 привредном субјекту који изводи радове на тим градилиштима, наведено је у саопштењу Министарства за рад.

Из Министарства за рад је најављено да ће, с обзиром на број особа затечених на раду на црно и интензивирање грађевинских радова у предстојећем периоду, инспекција рада континуирано наставити појачане надзоре на градилиштима Коридора 10 и 11, као и на другим градилиштима у Србији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије