Читај ми!

Вукчевић: Тужилаштво нема доказа против Стојановића

Тужилац за ратне злочине Владимир Вукчевић каже да не зна шта од доказа поседује Еулекс али да се, када су у питању сазнања српског тужилаштва, посланик Српске напредне странке и бивши официр Војске Југославије Момир Стојановић није појавио као потенцијални починилац ратних злочина.

Владимир Вукчевић је, у интервјуу за Вечерње новости, рекао да српско Тужилаштво за ратне злочине третира злочин у Мејама код Ђаковице и да има одређена сазнања о том догађају и евентуалним починиоцима, преноси Бета.

"Момир Стојановић се до сада није појавио као потенцијални починилац кривичног дела ратних злочина, али не знам шта од доказа поседују колеге из Еулекса", рекао је Вукчевић.

Како каже, питање због чега су оптужнице подигнуте баш сада, а не раније, залази у домен политике а не правосуђа. Додаје да је спреман да, уз одговарајуће сагласности надлежних органа, и овде провери наводе који се стављају на терет Стојановићу и осталима са потернице.

Општински суд у Ђаковици расписао је недавно потернице против више Срба из тог града за наводне ратне злочине почињене током рата на Косову и Метохији 1999. године.

Међу осумњиченима је и Стојановић, који је за време рата био начелник безбедности Приштинског корпуса Војске Југославије.

Одговарајући на питање да ли се проверају и оптужбе на рачун начелника Генералштаба Војске Србије Љубише Диковића, Вукчевић је рекао да тужилаштво проверава све наводе који доспеју до њега и да је тако учињено и 2009. године, када је установљено да нема доказа који би теретили Диковића.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије