Читај ми!

Ухапшени шверцери цигарета из Србије, Мађарске и Аустрије

У Аустрији ухапшено пет особа, које су прошле године из Србије у Аустрију прошверцовалe милион и 300 хиљада цигарету. Међу њима су шверцери из Мађарске, Аустрије и Србије. Заплењен део откривених цигарета.

Ухапшени су стари између 35 и 50 година, а цигарете су крили у шупљинама аутомобила, саопштила је царина у Грацу која је спровела читаву акцију, а преноси Танјуг.

У траг шверцерима цариници су ушли новембра прошле године, када су службеници оперативне царине, приликом рутинске контроле на ауто-путу код Шпилфелда, наишли на информације о великом шверцу цигарета.

У једном аутомобилу са хрватским таблицама пронађено је 60.400 цигарета страног порекла, у разним шупљинама возила.

Након овог открића покренута је истрага која је довела до трага једне међународне групе која је шверцовала цигарете из Србије у Аустрију.

Почетком прошлог месеца цариници у Бечу су ухапсили једног мађарског шверцера и аустријског клијента приликом испоруке илегалних цигарета. Код Мађара је у аутомобилу пронађено укупно 65.300 цигарета.

У току даље истраге у Бечу је спроведено пет претреса станова, током којих је полиција запленила још 52.260 цигарета и око 20.000 евра у новцу, за који сматра да је приход од шверца цигарета.

Том приликом ухапшени су један Аустријанац и два српска држављана. Поред тога, код њих је пронађено и оружје, као и девет возила припремљених за транспорт цигарета.

Цариници су, захваљујући специјално обученим псима, у становима успели да открију цигарете које су биле сакривене у једној кухињи.

Такође, пси трагачи су открили и 27.400 цигарета у подруму, где су пронађени и украдени ауто-делови.

Према актуелном стању истраге ова банда је од прошле године у Аустрију илегално "увезла" 1.292.400 цигарета, и тиме направила штету по буџет у висини од око 250.000 евра, за шта је предвиђена затворска казна до пет година и новчана у висини до милиона евра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије