Читај ми!

Пламен у НИС-овој рафинерији, повређен радник

Један радник је лакше повређен када је избио пламен у погону НИС-ове рафинерије нафте у Панчеву. Рад основних постројења рафинерије је привремено обустављен. Стручне екипе НИС-а раде на нормализовању производње.

Услед проблема са снабдевањем струјом, данас око 16.15 часова у рафинерији нафте Нафтне индустрије Србије у Панчеву избио је пламен на 35-киловолтном трансформатору који је проузроковао прекид рада постројења, саопштио је НИС, преноси Бета.

Захваљујућој брзој интервенцији надлежних служби НИС-а, пламен је брзо угашен, а снабдевање електричном енергијом нормализовано, додаје се у саопштењу.

У инциденту је један радник лакше повређен и њему је указана помоћ у панчевачкој болници, пише у саопштењу компаније.

Рад основних постројења Рафинерије је привремено обустављен, а стручне екипе НИС-а раде на нормализовању производног процеса, саопштила је нафтна компанија.

НИС је навео како приликом пожара и након њега није било загађења ваздуха.

Градски већник задужен за екологију Владимир Деља рекао је агенцији Бета да апарати градског мониторинга нису забележили повећање загађења.

Он је додао како се једно време видео повећан пламен на рафинеријској бакљи и густ жућкасти дим на једном димњаку, што може указати на поремећај у раду фабрике.

"Послаћемо на терен мобилну мерну станицу Завода за јавно здравље Панчева, јер је могуће да је загађење 'прескочило' наше апарате због појачаног ветра који дува", рекао је Деља.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије