Читај ми!

Суђење жандармима 24. мартa

Виши суд у Београду заказао је за 24. март почетак суђења осморици жандарма који се терете за пребијање Андреја Вучића и особа у његовој пратњи, као и Предрага Малог, на дан одржавања Параде поноса у Београду прошле године.

Више тужилаштво у Београду поднело је суду оптужни предлог против њих 6. фебруара.

Портпарол Вишег суда Тања Кољеншић рекла је Танјугу да, с обзиром да је у питању оптужни предлог (по којем се води скраћени поступак), он није ишао на судско потврђивање већ је одмах заказан главни претрес за 24. март.

Припадници Жандармерије терете се да су као саучесници извршили кривично дело напад на војно лице у вршењу војне службе у стицају са кривичним делом злостављање и мучење.
Они се терете и за кривично дело злоупотребе службеног положаја, у вези са њиховим учешћем у догађајима на дан одржавања Параде поноса.

Истог дана, 6. фебруара, Прво основно јавно тужилаштво одбацило је кривичне пријаве против двојице војних полицајаца које је поднео заштитник грађана Саша Јанковић.

Како је тада саопштено, Прво тужилаштво је, "после брижљиве анализе и сагледавања свих доказа приложених уз кривичну пријаву заштитника грађана, документације и података прикупљених у предмету Вишег јавног тужилаштва у Београду, а по кривичној пријави МУП-а, Сектора за унутрашњу контролу, против припадника жандармерије нашло да нема основа за покретање поступка против пријављених лица Јовановиц Саше и Станковић Саше".

Из тог разлога, како је тада наведено у саопштењу, кривична пријава је одбачена.

Заштитник грађана поднео је Вишем јавном тужилаштву у Београду кривичну пријаву 14. јануара против двојице припадника Управе Војне полиције због напада на припаднике Жандармерије у вршењу службене дужности.

Он је пријаве поднео поводом инцидента током прошлогодишње Параде поноса када су се припадници Жандармерије сукобили са четири особе, од којих су две браћа високих јавних функционера.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије