Читај ми!

Заплењено више од 1.000 тона дувана

У заједничкој акцији полиције, Безбедносно-информативне агенције и Пореске полиције, у фабрици АД "Дуван" у Љубовији заплењено је рекордних 1.338 тона дувана и ухапшено 12 особа, саопштило је Министарство унутрашњих послова.

Ухапшени се терете да су остварили противправну имовинску корист већу од 490 милиона динара, а буџет Србије оштетили за око 139 милиона динара, преноси Танјуг.

Према наводима полиције, у фабрику АД "Дуван" је у току 2014. години допремљено 1.338.082 сушеног дувана, без порекла и завођења кроз пословну документацију, а био је намењен за нелегалну продају.

Осумњичени су, да би прикрили почињена кривична дела, фалсификовали службену документацију АД "Дуван" и предузећа "Копекс" из Новог Сада.

Сва количина од 1.338 тона дувана пронађена је у магацинима те фабрике.

Ухапшени су одговорна лица АД "Дуван" М.Ж и "Копекс" Ђ.Р, власник агенције за консалтинг и менаџмент "МЗ" из Љубовије и члан комисије за откуп дувана АД "Дуван" М.В, као и произвођачи дувана Д.П и М.П. са подручја општине Пећинци и М.Ћ. из Каћа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 15. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије