Случај Пуканић, тешко до налогодаваца

Јасно је доказано ко је извршио ликвидацију, али је тешко доћи до налогодаваца, навело је Тужилаштво у завршној речи на суђењу за убиство Иве Пуканића и његовог сарадника Нике Франића.

Тужилаштво за организовани криминал је у завршној речи на суђењу за убиство власника хватског "Национала" Иве Пуканића и његовог сарадника Нике Франића 23. октобра 2008. у Загребу закључило да је јасно доказано ко је извршио ликвидацију, али да је тешко доћи до налогодаваца.

Неспорно је, према ставу тужилаштва, да је првооптужени Сретен Јоцић звани Јоца Амстердам организовао убиство, које су извршили припадници београдског и загребачког дела његове групе.

Међутим, како је навео заменик тужиоца у завршној речи, тешко је утврдити ко је убиство наложио.

Тужилаштво сматра да су током четворогодишњег процеса доказани наводи оптужнице да је мотив убиства Пуканића било његово писање о међународном шверцу цигарета, као и његово сведочење о томе пред судом једне европске земље.

У наставку излагања завршне речи, које је заказано за сутра, тужилац ће предложити казне за Јоцића кога означава као налогодавца убиства, као и припаднике београдског дела његове екипе Жељка Миловановића ког терети као директног извршиоца убиства и Миленка Кузмановића који је, према ставу тужилаштва, био задужен за логистичку подршку.

Након тужилаштва завршну реч изложиће одбрана, после чега ће суд заказати изрицање првостепене пресуде.

Оптужница српског Тужилаштва за организовани криминал терети Јоцића да је организовао криминалну групу која је извршила убиство Пуканића и Фрањића 23. октобра 2008. године, након што је са "за сада неидентификованим лицем" постигао договор да за 1,5 милион евра убије власника хрватског "Национала".

Јоцић је ухапшен 27. априла 2009. у Београду, и до прошле зиме је био у притвору када је пребачен у затвор на одслужење казне од 15 година затвора за убиство Горана Марјановића 1995. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије