Кривична пријава због прања новца

Против девет особа осумњичених да су оштетили београдско грађевинско предузеће "Ратко Митровић - Дедиње" за више од 78 милиона динара, полиција поднела кривичну пријаву, саопштио МУП.

Полиција је саопштила да је поднела кривичне пријаве против деветоро осумњичених да су оштетили београдско грађевинско предузеће "Ратко Митровић - Дедиње" за више од 78 милиона динара.

Кривична пријава је поднета против В. М. из Београда, одговорног лица привредног друштва "Трешбек" из Београда и Н. З. из предузећа "Ратко Митровић", као и против још седморо људи из неколико приватних фирми.

Како се наводи у саопштењу МУП-а, В. М. је, уз помоћ неколико одговорних лица предузећа "Ганекс градња", "Ратко Митровић - Дедиње", "Зенон инвест", "Њу марк" и "Ривета", испостављао фиктивне рачуне о продаји грађевинског материјала.

Привредна друштва су фиктивне рачуне, након пријема, испоручивала предузећу "Ратко Митровић - Дедиње", које их је исплаћивало, после чега су осумњичени вршили пренос новчаних средстава предузећу "Трешбек" и другим привредним друштвима у иностранству.

Послујући на тај начин одговорна лица су у поменутим привредним друштвима готово 12 милиона динара конвертовали и извршили пренос имовине на рачуне привредних друштава у земљи и иностранству, наводи се у саопштењу. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије