Приказани снимци на суђењу за напад на Јовановића

Видео-снимци из сегединског ресторана "Чарда", приказани на суду, показују да један од вођа навијача "Белгрејд бојса" Велибор Дуњић приликом изласка лидера ЛДП-а Чедомира Јовановића из ресторана спречава две непознате особе да га нападну. Другооптужени за напад Лео Петровић на снимку се види само на тренутак, али се не види да ли било кога напада.

На суђењу једном од вођа навијача "Белгрејд бојса" Велибору Дуњићу прегледани су видео-снимци из сегединског ресторана "Чарда" које су забележиле да Дуњић приликом изласка лидера ЛДП-а Чедомира Јовановића из ресторана спречава две непознате особе да га нападну.

Дуњић, који је у притвору од хапшења у априлу након инцидента у Мађарској, негирао је на почетку суђења да је у ресторану вређао и ударио лидера ЛДП-а, док је политичар посведочио другачијом верзијом догађаја.

Камере су забележиле како Јовановић улази у ресторан, подиже леву руку и како тада настаје гужва. У следећем сегменту који је забележен на снимцима, види се како Јовановић излази напоље.

"Иза њега, види се како иде оптужени Дуњић који шири руке и тако спречава две непознате особе да нападну Јовановића" констатовала је судија Вишег суда Слађана Марковић након прегледања снимка.

Дуњић, међутим, није знао да јој одговори на питање ко су људи које спречава да нападну Јовановића.

Другооптужени за напад Лео Петровић на снимку се види само на тренутак, али се не види да ли било кога физички напада.

Пошто су прегледани снимци, Дуњићев бранилац Саша Миловановић предложио је суду да његовом брањенику укине притвор, али је судија тај предлог одбила.

Инцидент се догодио уочи ватреполо утакмице Црвене звезде и мађарског Сегедина, а тужилаштво Дуњића као и Леа Петровића оптужницом терети за насилничко понашање на спортској приредби и националну нетрпељивост, засновану на дискриминаторском основу различитих политичких ставова.

Обојица су на почетку суђења изјавили да у потпуности оспоравају оптужницу и тврде да ништа што је у њој наведено није тачно.

Јовановић је нападнут у Сегедину, где је био на утакмици ватерполо клуба "Црвена звезда". Лидер ЛДП-а је са супругом и пријатељима уочи утакмице ушао у ресторан где су били "Звездини" навијачи и већина се са њим поздравила.

Међутим, група од око 20 хулигана почела је да га вређа, након чега су и физички насрнули на супругу, њега и њихове пријатеље.

Дуњић је прошле године у априлу правоснажно осуђен на четири године и два месеца затвора, као и Урош Аврамовић, јер су нанели тешке телесне повреде Андреју Чогурићу на сплаву "Калипсо" у априлу 2008. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије