Читај ми!

Настављено суђење за шверц цигарета

Саслушањем сведока у Специјалном суду настављено суђење бизнисмену Станку Суботићу и осталим оптуженим за шверц цигарета током 90-тих година прошлог века.

У Специјалном суду у Београду саслушањем сведока је настављено суђење бизнисмену Станку Суботићу и осталим оптуженим за шверц цигарета током 90-тих година прошлог века.

Пред судом је саслушана Љубица Бановић, бивша супруга једног од оптуженог, цариника Стевана Бановића, која је изменила исказ у односу на прошло суђење.

Тада је теретила бившег супруга да је добио паре од Станка Суботића.

"То сам рекла у афекту, да би му напакостила", рекла је Љубица Бановић.

Упитана зашто је споменула Суботића, а не на пример Слободана Милошевића, сведокиња је рекла - "ко ми је био први, тог сам именовала".

Суђење ће бити настављено 4. новембра.

Станко Суботић јуче се први пут појавио пред Специјалним судом, пошто му је после седам година бекства од покретања истраге укинута потереница.

Према оптужници, Суботић је био на челу групе која је шверцовала цигарете током 1995. и 1996. године из Македоније у Србију и продавала их правним и физицким лицима.

Терете се да је на штету буџета група стекла корист од 28 милиона евра и шест милиона америчких долара.

Суђење је поновљено, јер је Апелациони суд укинуо пресуду Вишег суда којом је Суботић био осуђен на шест година затвора.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 15. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије