Читај ми!

Иван Богданов изашао из затвора

Пошто је одслужио казну од годину и 11 месеци, због учешћа у масовној тучи пред кошаркашки меч Партизан - Звезда 2006. године, навијач Црвене звезде Иван Богданов пуштен из затвора.

Навијач Црвене звезде Иван Богданов пуштен је из Окружног затвора у Београду, пошто је издржао казну од годину дана и 11 месеци на коју је осуђен због учешћа у масовној тучи пред кошаркашки меч Партизан - Звезда 2006. године, речено је Танјугу у Управи за извршење кривичних санкција.

Богданов је у притвору у ком је био од 24. маја 2011. године када је депортован из Италије, издржао целу затворску казну, а пуштен је јутрос око 10 сати.

Апелациони суд у Београду смањио је за месец дана казну Богданову и правоснажно га осудио на годину и 11 месеци затвора. Овом одлуком суд је преиначио пресуду Првог основног суда којом је Богданов био осуђен на две године затвора.

Богданов је осуђен због кривичног дела напад на службено лице у вршењу службене дужности.

Према мишљењу Апелационог суда, првостепени суд је правилно ценио као отежавајуће околности за Богданова његов ранији живот, као и његов живот након извршења тих кривичних дела.

Такође, правилно је ценио и начин на који је извршио кривично дело за које је осуђен имајући у виду да је испољио истрајност, висок степен дрскости и безобзирности.

Међутим, према ставу Апелационог суда, основано се жалбом бранилаца Ивана Богданова истиче да првостепени суд приликом одмеравања казне није имао у виду чињеницу да је окривљени критичном приликом и сам био повређен услед напада, као и да је поступао у стању битно смањене урачунљивости.

Ценећи степен кривице окривљеног, тежину извршених кривичних дела, јачину угрожавања заштићеног добра, личност окривљеног и његове личне прилике, Апелациони суд је првостепену пресуду преиначио у делу одлуке о казни и осудио га на јединствену казну затвора у трајању од једне године и 11 месеци.

Овако изречена казна је нужна, али и довољна мера кривично правне заштите, и истом мером ће се остварити сврха кажњавања, наводи се у одлуци Апелационог суда.

Богданов је 24. маја 2011. године, после неколико месеци проведених у притвору протеран из Италије због изазивања нереда на утакмици у Ђенови и забрањен му је улаз у ту земљу наредних пет година.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 15. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије