Читај ми!

Крстић служи казну у Пољској?

Бившем генералу војске РС Радислав Крстићу, осуђеном за ратне злочине, пољски суд одлучио да дозволи да служи казну у тој земљи. Крстића су, док је служио казну у британском затвору, напала три муслиманска затвореника.

Пољски суд је одлучио да дозволи бившем генералу војске Републике Српске Радиславу Крстићу, осуђеном за ратне злочине, да служи казну у Пољској пошто је у британском затвору једва избегао смрт када су га напала три муслиманска затвореника.

Хашки трибунал је 2001. године осудио Крстића због помагања и подстицања геноцида над око 8.000 муслимана 1995. године у Сребреници.

Он служи казну затвора од 35 година, а 2010. године су га напала три затвореника у затвору Вејкфилд, у северној Енглеској, после чега је донета одлука о његовом пребацивању у затвор у некој другој земљи.

Суд у Варшави је одлучио да Крстић може да одслужи казну у Пољској. Пољски министар правде треба да потврди одлуку суда.

Крстић ће бити први који ће служити казну у Пољској по налогу Трибунала.

Пољска је једна од 17 земаља која је понудила да прими осуђенике на затворске казне које је изрекао Хашки трибунал.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије