Читај ми!

Цептер сведочио у процесу против Јањушевића

Филип Цептер саслушан као сведок у истрази која се води против Павла Миљковића и Зорана Јањушевића.

Бизнисмен Филип Цептер саслушан је као сведок у истрази која се води против директора предузећа "Карго логистички центар бродоградилишта Београд" Павла Миљковића и специјалног саветника у том предузећу Зорана Јањушевића.

Цептер је на предлог тужилаштва сведочио пред истражним судијом Вишег суда у Београду, а сведочење је трајало два и по сата.

Он је позван на саслушање као сведок на околности пословања предузећа чији је он "крајњи" власник (власник је фирма која је у власништву друге фирме која је у власништву треће фирме која је његова) и улози Миљковића и Јањушевића у том предузећу.

Цептер живи у Монаку, а у Палату правде у Савској улици дошао је у пратњи адвоката са 10 минута закашњења на саслушање које је било заказано за 13 сати.

Кривично ванпретресно веће суда продужило је притвор Миљковићу и Јањушевићу у ком се налазе од хапшења 1. новембра, због бојазни да би боравком на слободи могли да утичу на сведоке који треба да буду саслушани у току истраге.

Истрага против њих води се због сумње да су оштетили то предузеће за 800.000 евра.
Миљковић се терети да је извршио кривично дело злоупотреба службеног положаја јер је од 1. јануара 2006. до 1. јануара 2010. године, уз подстрекивање Јањушевића, давао налоге финансијској служби да одобрава плаћања за радове који су извршени на Јањушевићевој кући у Толстојевој улици број 7.

Тиме су том предузећу направили штету од 800.000 евра.

Јањушевић се терети за кривично дело подстрекавање на злоупотребу службеног положаја у овом случају а и раније је био у центру неколико афера, преноси Танјуг.

Виши суд у Београду обуставио је у децембру 2010. године истрагу против Јањушевића, Немање Колесара и још двојице осумњичених да су злоупотребили службени положај у вези с приватизацијом фабрике цемента "Нови Поповац" код Параћина.

Због утаје пореза, Јањушевић је 2007. осуђен на условну затворску казну од 20 месеци и на новчану казну од 800.000 динара.

Тада је рекао да је против њега донета "политичка пресуда у политичком процесу". Довођен је у везу и са другим аферама, али оптужбе против њега нису подигнуте.

Јањушевић је широј јавности познат као саветник за безбедност Зорана Ђинђића, а био је сведок и на суђењу за убиство некадашњег премијера Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије