Читај ми!

Обустављен поступак против Џајића

Суд обуставио поступак против Драгана Џајића и његових сарадника, након што је стигла одлука о помиловању председника Србије. Поступак је званично обустављен 26. новембра, саопштио је Виши суд у Београду.

Виши суд у Београду обуставио је кривични поступак против некадашњег председника фудбалског клуба "Црвена звезда" Драгана Џајића и његових сарадника, након што му је достављена одлука о помиловању председника Републике Србије којом су ослобођени од кривичног гоњења, саопштио је тај суд.

Суд је решењем од 26. новембра обуставио поступак због више крививчних дела злоупотреба службеног положаја и у односу на бившег финансијског директора и генералног секретара "Црвене звезде" Владимира Цветковића и Милоша Маринковића, као и фудбалског менаџера Ранка Стојића.

Том одлуком дефинитивно је прекинут процес који је почео њиховим хапшењем 5. фебруара 2008. године, које је снимано полицијским камера, и емитовано у медијима. Тај поступак осудила је не само домаћа спортска и правничка јавност, већ је изазвао и буру међународних реаговања, преноси Танјуг.

Суд је у саопштењу навео да је поступак обустављен након што је Министарство правде и државне управе доставило суду одлуке о помиловању председника Србије, којим су окривљени ослобођени од кривичног гоњења за кривична дела која су им стављена на терет, у кривичном поступку који се водио пред Вишим судом у Београду.

Овом одлуком суда против њих се стопира и поступак за привремено одузимање имовине за коју је тужилаштво сумњало да је проистекла из кривичног дела. 

Џајић, Цветковић, Маринковић и Стојић су били оптужени да су противправно присвојили вишемилионске новчане износе у еврима, доларима и маркама - укупно око осам милиона евра, од продаје четири фудбалера "Црвене звезде" Горана Друлића, Зорана Његуша, Перице Огњеновића, и Ивана Дудића. 

Током истраге тужилаштво је одустало од кривичног гоњења за трансфер Немање Видића. 

Џајић и остали били су оптужени за кривично дело злоупотреба службеног положаја, за које је запрећена казна затвора од две до 12 година. 

Сви они од почетка поступка негирају да су противправно присвајали новац од трансфера и да су вршили друге злоупотребе, а нико од фудбалера за чије су трансфере били оптужени их није теретио. 

Џајић је пре 15-ак дана постављен за председника Комисије за стабилизацију и консолидацију ФК Црвена звезда, након чега је председник Србије на предлог министарства правде донео одлуку о његовом помиловању, а потом и осталих оптужених.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара