Читај ми!

Истраге (не) утичу на пословање "Азотаре"

Актуелне истраге у "Азотари" неће утицати на њено пословање, рекао Душан Бајатовић, директор "Србијагаса" у оквиру кога послује "Азотара". Поред малверзација при продаји ђубрива, проверава се да ли је било неправилности и приликом препродаје пшенице.

Полиција и тужилаштво настављају да расплићу клупко злоупотреба у панчевачкој "Азотари", а директор "Србијагаса" Душан Бајатовић, у оквиру кога послује "Азотара", каже да актуелне истраге неће утицати на њено пословање.

На прослави 50 година "Азотаре", Бајатовић није желео више да говори о томе. Поред малверзација при продаји ђубрива, проверава се да ли је у "Азотари" било неправилности и приликом препродаје пшенице.

Позајмљивање пшенице по једној цени, па продаја по нижој, како се процењује, коштала су "Азотару" 18 милиона евра. Истрага показује да је само у једном послу 75 хиљада тона пшенице "Азотара" прво позајмила од фирме "Викторија логистик", па продала "Ју поинту" по нижој цени. У "Викторији" кажу да су све радили по закону

"Иако је реч о робном зајму по принципу позајмљени килограм - враћени килограм, а не о купопродајном односу, Закон о ПДВ-у захтева дефинисање цене предметне робе, која је у датом тренутку, по набавној цени, износила 12 динара по килограму", кажу у "Викторији".

Иако је "Србијагас" био гарант да ће "Азотара" вратити позајмљену пшеницу, Душан Бајатовић не жели да коментарише поступак који је у току.

"Сачекаћемо резулате истраге или предистражних радњи, јер мислим да не треба ни да се бранимо по медијима нити мислимо да треба људима да се суди у медијима. Ко се огрешио о закон треба да буде кажњен, али то не значи да треба да уништимо Азотару и да је вратимо спекулантима", рекао је Бајатовић.

Стручњаци кажу да је главни проблем то што је "Азотара" пристала на уговоре у којима се слабо обезбедила. Тако да је пшеницу позајмљивала по једној цени а, да би је вратила, морала је да је плати и двоструко више.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара