Читај ми!

Хапшења због финансијске преваре

Пет особа ухапшено због постојања основа сумње да су у саизвршилаштву извршили кривично дело злоупотреба службеног положаја, саопштено из МУП-а Србије.

Београдска полиција у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом ухапсила пет особа због постојања основа сумње да су у саизвршилаштву извршили кривично дело злоупотреба службеног положаја, саопштено је из МУП-а Србије.

Како је наведено, у наставку акције на сузбијању финансијског криминала слободе су лишени бивши директор предузећа "Директ груп" Никола М. (47) из Новог Сада и бивши финансијски директор тог предузећа Драган Г. (46) из Српске Црње.

Слободе су лишени и бивши шеф рачуноводства у "Директ груп" Катарина К. (42), директор и сувласник Омладинске задруге "Гаудеамус" Ранка Д. (43) и Раде Д. (55) без формалног својства у тој задрузи, сви из Београда.

Сумња се да су они извршили кривично дело злоупотреба службеног положаја у саизвршилаштву тако што су у периоду од јануара 2010. до марта 2011. године лажно приказали да је преко Омладинске задруге "Гаудеамус" ангажован већи број физичких лица-омладинаца за рад у магацинским просторијама "Директ група" и сачинили фиктивне фактуре, на основу којих је извршено пребацивање новца са рачуна зависних правних лица групације "Директ груп" на рачун омладинске задруге у износу вишем од 7.500.000 динара.

У саопштењу се наводи да је осумњичена Катарина К. иницирала плаћање наводно ангажованих омладинаца својим потписом на интерним документима "одобрење за књижење и плаћање", на основу којих је затим осумњичени Драган Г, по претходном договору са осумњиченим Николом М, одобравао плаћања и новчана средстава пребацивао на рачун Омладинске задруге "Гаудеамус".

Уплаћена новчана средства лично је подизала осумњичена Ранка Д. и задржавала их за себе, док је у пословним књигама Омладинске задруге "Гаудеамус" без знања, члановима задруге-омладинаца, фиктивно приказала да им је новац исплатила чиме је себи прибавила противправну имовинску корист и оштетила "Директ груп" у наведеном износу.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво