Читај ми!

Младић враћен у притворску јединицу

Хашки оптуженик Ратко Младић враћен из болнице у притворску јединицу, каже портпаролка Трибунала Нерма Јелачић. Испитивања потврдила да нема поремећаја Младићевог здравственог стања и да није потребно лечење, истиче Јелачићева. Наставак суђења у понедељак.

Портпаролка Хашког Трибунала рекла је да је Бивши командант војске Републике Српске Ратко Младић враћен из болнице у притворску јединицу.

"Ратко Младић је враћен у притворску јединицу након што су испитивања потврдила да нема поремећаја његовог здравственог стања и да није потребно лечење", истакла је Јелачићева.

Према њеним речима, након тих испитивања, и даље важи претходни налаз да је Младић способан да учествује у судском процесу.

Јелачићева је навела да ће се суђење Младићу наставити у понедељак у 10 сати унакрсним испитивањем сведока оптужбе бившег службеника за цивилна питања и политичког саветника Унпрофора Дејвида Харланда.

Раније данас, pредседавајући судија Алфонс Ори саопштио је да ће процес бити настављен у понедељак, јер је потребно да Младић остане у болници на испитивањима.

Суђење је било прекинуто јуче током сведочења Харланда, јер је Младићу позлило, а Јелачићева је тада рекла да је он пребачен у болницу "из предострожности".

Његов бранилац Бранко Лукић, на чији захтев је суђење прекинуто, рекао је да је Младићу јуче позлило у судници вероватно због високог притиска или повишеног нивоа шећера у крви и да он није поново доживео мождани удар.

Бивши командант Главног штаба Војске Републике Српске оптужен је пред Хашким трибуналом за геноцид, злочине против човечности и кршење закона и обичаја ратовања.

Ухапшен је 26. маја 2011. године и изручен Трибуналу, где се изјаснио да није крив ни по једној тачки оптужнице. Суђење му је почело 16. маја ове године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара