Читај ми!

Још једно хапшење због лажних диплома

Стручни сарадник у Центру за образовање одраслих у Београду, Миодраг Станковић, ухапшен је у наставку акције октривања посредника у купопродаји фалсификованих диплома. У тој акцији до сада је ухапшено девет особа, док се за две интензивно трага.

Инспектори криминалистичке полиције Полицијске управе у Смедереву, у наставку акције откривања посредника у купопродаји фалсификованих диплома, ухапсили су Миодрага Станковића (63) из Београда, због основане сумње да је помагао у извршењу кривичног дела примање мита.

Станковић је стручни сарадник у Центру за образовање одраслих у Београду, а представљао се и као саветник у Министарству просвете и председник школског одбора Центра за основно образовање одраслих у Сопоту, саопштено је из смедеревске Полицијске управе.

Он је од 2007. до 2011. године, у канцеларији у својој кући, примио више десетина  заинтересованих купаца диплома, од њих узимао новац у износима од 500 до 3.000 евра, који је давао Сиди Јовановић, референту за ученичка питања у Техничкој школи у Смедереву.

Фалсификована сведочанства и дипломе за занимања возач друмских возила и техничар друмског саобраћаја купци су преузимали у његовој кући, или су их добијали на кућне адресе.
Полиција је је пре три дана саопштила да је ухапсила девет особа из Смедерева и Београда због сумње да су продавали фалсификоване дипломе средње Техничке школе у Смедереву и тиме присвојили око милон евра.

Та група, за чија два члана се интензивно трага, оштетила је Техничку школу на име ненаплаћених трошкова школовања и издавања диплома без наплате предвиђених такси за око 25 милиона динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара