Читај ми!

Запалила се локомотива код Лазаревца

Ватрогасци угасили пожар који је избио на локомотиви путничког воза који се кретао из Пријепоља ка Бограду. Није било повређених, а путници су евакуисани.

Пожар на локомотиви која се данас запалила код Лазаревца је угашен, а напон у контактној мрежи између станица Лазаревац и Лајковац је укључен, саопштиле су "Железнице Србије".

Како је наведено, у пожару, који је угашен око 18.45 сати, није било повређених, а из железничке станице Вреоци кренула је помоћна локомотива, како би се вагони из састава воза уклонили са отворене пруге.

Из "Железница Србије" истичу и да је машиновођи, који је управљао локомотивом, указана прва помоћ, али да он није повређен, да се добро осећа и да се одмах након указане прве помоћи вратио на место догађаја.

Зоран Марковић из Ватрогасне јединице из Лазаревца рекао је за Интернет портал РТС-а да је машиновођа удахнуо већу количину дима. 

Данас око 17 сати, између железничких станица Лазаревац и Лајковац, упалила се локомотива која је вукла путнички воз на релацији Пријепоље теретна - Београд.

Одмах је искључен напон у контактној мрежи на деоници Словац - Лазаревац и обустављен саобраћај на том делу пруге.

У возу је било педесетак путника, од којих већина железничких радника који су кренули на рад у ноћној смени.

Када је примећен пожар, дежурно железничко особље је све путнике преместило у задњи део воза, а на лице места одмах су изашле и интервенисале ватрогасне и јединице Хитне помоћи, као и остале дежурне службе.

Узроци пожара биће утврђени након стручних анализа. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 29. мај 2024.
15° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије