Читај ми!

Вођи навијача две године затвора

Владо Живковић, вођа навијачке групе "Забрањени", осуђен на две године затвора због организовања туче припадника његове групе и групе "Алкатраз" 2011. године. Живковићу забрањено присуствовање утакмицама Кошаркашког клуба "Партизан" у трајању од три године.

Вођа навијачке групе "Забрањени" Владо Живковић правоснажно је осуђен на две године затвора због организовања туче припадника његове групе и групе "Алкатраз" 8. јуна 2011. године, пред почетак кошаркашке утакмице "Партизан" - "Хемофарм Штада" у хали "Пионир".

Апелациони суд у Београду објавио је на сајту да је одбио жалбе тужилаштва и одбране и потврдио пресуду Вишег суда у Београду од 10. фебруара којом је Живковић осуђен на затврску казну због кривичног дела насилничко понашање на спортској приредби и за  кривично дело напад на службено лице у вршењу службене дужности.

Живковићу је забрањено присуствовање утакмицама Кошаркашког клуба "Партизан" у трајању од три године. То значи да је дужан да се непосредно пре почетка утакмица лично јави подручној полицијској станици, на подручју на коме се затекне и да у њој борави за време одржавања спортске приредбе.

У пресуди се наводи да је Живковић осуђен, јер је 8. јуна 2011. године пред почетак кошаркашке утакмице "Партизан" - "Хемофарм Штада" у хали "Пионир", као коловођа Партизанове навијачке групе "Забрањени" дошао својим колима и из веће путне торбе припадницима групе поделио дрвене палице и каменице и друге предмете погодне за напад.

Његова група се сукобила са навијачима "Алкатраза" (такође навијачка група Партизана), али се он након кратког мешања убрзо вратио у своје возило и покушао да се удаљи.

Када су га уочили полицајци и покушали да га зауставе, Живковић је и поред јасно издатих наређења и датих знакова, повећавајући брзину, прошао кроз кордон полиције који се ту налазио ради одржавања јавног реда и мира и том приликом ретровизором ударио у пределу леве руке једног полицајца, али му није нанео повреде, јер је имао штитнике, наводи се у пресуди.

Пресудом Првог основног суда у Београду Живковић је у априлу осуђен на осам месеци затвора због изазивања туче у ресторану Спортског друштва "Партизан" у Хумској улици у септембру прошле године, али та пресуда још није правоснажна.

"Забрањени" су у ноћи између 9. и 10. септембра прошле године у ресторану СД "Партизан" у Хумској изазвали масовну тучу у којој је теже повређено неколико особа.

Они су бејзбол палицама и држалицама за пољопривредне алатке напали чланове обезбеђења, мислећи да су припадници навијачке групе "Алкатраз", неколико људи повредили, док је један припадник обезбеђења избоден ножем.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара