Читај ми!

Одложено суђење Џајићу

Суђење Драгану Џајићу и његовим сарадницима одложено за 14. септембар, јер на суђење није дошао такође оптужени фудбалски менаџер Ранко Стојић.

Суђење бившем председнику Фудбалског клуба "Црвена звезда" Драгану Џајићу и његовим сарадницима одложено је у Вишем суду у Београду за 14. септембар јер није дошао један од оптужених, фудбалски менаџер Ранко Стојић.

Он је оправдао свој изостанак лекарским уверењем да је болестан.

На суђење је, пак, дошао дуго очекивани некадашњи фудбалер "Црвене звезде" Горан Друлић који је данас требало да сведочи, али је суђење због Стојићевог изостанка морало да буде одложено.

Друлићева тужба за одштету од неколико милиона евра против "Звезде" била је "иницијална каписла" за кривични поступак против Џајића и његових сарадника.

На оптуженичкој клупи су, осим Џајића, и бивши први секретар клуба Милош Маринковић, финансијски директор Владимир Цветковић и фудбалски менаџер Ранко Стојић.

Они су оптужени да су противправно присвојили вишемилионске новчане износе у еврима, доларима и маркама –укупно око осам милиона евра, од продаје четири фудбалера "Црвене звезде", Горана Друлића, Зорана Његуша, Перице Огњеновића, и Ивана Дудића.

Џајић, Маринковић, Цветковић и Стојић терете се за кривично дело злоупотребе службеног положаја, за које је запрећена казна затвора од две до 12 година.

Они су хапшени 5. фебруара 2008. године и у притвору су провели пет месеци.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара