Читај ми!

Гас процурио због препуњене цистерне

Узрок цурења гаса на пумпи у Чачку је препуњена цистерна, изјавио начелник Сектора за ванредне ситуације Чачка Драгиша Броћић.

Начелник сектора за ванредне ситуације у Чачку Драгиша Броћић изјавио је Танјугу да је гас из укопане цистерне на бензинској пумпи "Лукоил" у том граду јуче почео да цури највероватније зато што је цистерна препуњена.

Гас је из покретне у укопану цистерну претакан од 14.30 до 15.08, а цурење гаса примећено је око 16.40, због чега је евакуисано становништво из околних стамбених објеката, саобраћај заустављен, а струја искључена.

Реч је о пумпи која се налази у Улици Драгише Мишовића у Чачку.

Броћић је навео и да је пумпа јуче добила новог закупца, фирму "Аутославе" из Краљева, због чега су промењени скоро сви запослени.

Он је рекао да је на пумпи и даље искључена струја и да ће тако остати док не буду прегледани сви делови инсталација. На утврђивању узрока тог инцидента, како је рекао, раде стручна лица из фирми "Рохе" у Београду, "Лукоил" у Краљеву, НИС и "Спонит" у Чачку.

"Пумпа неће радити све док се не утврди техничка исправност целог система. Технички преглед ће бити обављен као да се пумпа први пут отвара", додао је Броћић.

Он је напоменуо да ће на основу извештаја стручњака полиција и судство реаговати у складу са законом и поднети прекршајне и кривичне пријаве уколико се утврди постојање одговорности надлежних.

Броћић је навео и да за обављање надзора заштите од пожара свака бензинска пумпа мора да ангажује бар једно лице са положеним стручним испитом.

Ситуација у околини пумпе "Лукоил" нормализована је синоћ око 23 часа. Саобраћај се одвија нормално, а људи који су евакуисани вратили су се кућама.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се