Читај ми!

Пронађена мајка остављене бебе

Ваљевска полиција саопштила да је 19-годишња А. М. из Ваљева мајка тек рођене бебе остављене у селу Јасеници. Мајка бебе већ има двоје деце, која су збринута у хранитељским породицама.

Мајка тек рођене бебе која је јуче пронађена поред пута у селу Јасеници је деветнаестогодишња А. М. из Ваљева, саопштила је ваљевска полиција.

Дечака старог десетак дана, у шипражју поред пута, 2. јула је нашла дванаестогодишња М.С. из Јасенице, која је потом и позвала полицију и Хитну помоћ.

Полиција је саопштила да мајка остављене бебе већ има двоје деце која су у хранитељским породицама.

Основном јавном тужилаштву у Ваљеву биће достављен извештај на основу којег ће се одлучити о томе да ли у овом случају остављања детета постоје обележја кривичног дела.

Дечак је на Педијатријском одељењу ваљевске болнице, а његово здравствено стање је добро.

"Беба ће остати на нашем одељењу, из медицинских разлога, неколико дана. После тога Центар за социјални рад ће, вероватно, предузети мере из своје надлежности да збрине бебу", рекао је др Селимир Спасић, начелник Педијатрије.

Процедуру за збрињавање бебе Центар за социјални рад је започео. Тренутно очекује извештаје Полицијске управе, тужилаштва и Здравственог центра, да би у скалду са законом пронашао најбоље решење.

Директорка Центра за социјални рад "Колубара" у Ваљеву Зорка Јеремић рекла је да ће започети поступак утврђивања да ли су родитељи способни да воде рачуна о детету или ће оно бити смештено у неку од установа или старатељску породицу.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се