Читај ми!

Обрали парадајз по месечини

Лопови током ноћи обрали 100 килограма парадајза и исекли стабљике високе два метра у пластенику у селу Прањанима на Сувобору.

Око 100 килограма парадајза лопови су, током ноћи, обрали у пластенику Владана Видаковића (75) из Прањана на Сувобору.

Видаковић, највећи произвођач пластеничког парадајза у том крају, каже да су лопови искористили пун месец прошле ноћи да би обрали зреле плодове.

Видаковић је рекао агенцији Бета да су 34 од 53 стабљике парадајза одсечене до земље, а преостале поломљене. На свакој од уништених остало је по тридесетак плодова који би стигли за бербу у наредних десетак дана.

"Нисам могао да поверујем да су стабљике исечене. Дуго се бавим овим послом и никада се није догодило да ми неко и један плод убере, а камоли да направи штету", рекао је тај произвођач.

Ово је трећи случај уништавања пољопривредних засада у Горњем Милановцу ове године. Прво је у Рељинцима исечено пола хектара младог воћњака, а у Црнући је хербицидом уништена пшеница на једној њиви.

У полицији је речено да се све то догађало током ноћи.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се