Читај ми!

Заустављено цурење гаса у Чачку

Цурење гаса на "Лукоил" пумпи у насељу Алваџиници у Чачку заустављено око 21 час, јавља репортер РТС-а. Гас почео да цури око 16.40 сати из подземене цистерне на пумпи. Евакуисани грађани могу да се врате у своје домове.

23.58 - Евакуисани грађани могу да се врате у своје домове, саопштила Управа за ванредне ситуације из Чачка. 

22.06 - Цурење гаса заустављено око 21 час, јавља репортер РТС-а.

21.05 - Стручне екипе из Београда, Краљева и Чачка стигле на лице места како би утврдиле узрок цурења гаса из цистерне на "Лукоиловој" пумпи у Чачку.

20.30 - За сада нема опасности по грађане од цурења гаса и чини се све да се и потенцијална опасност елиминише, рекао је начелник сектора за ванредне ситуације Предраг Марић.

На бензинској пумпи "Лукоил" у насељу Алваџиници у Чачку, око 20.45 часова, заустављено је цурење гаса, јавља репортер РТС-а. Гас који је истицао због хаварије на вентилу је заустављен и више не представља опасност. Грађани који су евакуисани могу да се врате у своје домове.

Када испаре и последње количине гаса, које су се задржале у шахту, грађани ће моћи да се врате у своје домове, рекао је начелник одељења за ванредне ситуације у Чачку Драгиша Броћић.

Прилази пумпи, у улици Драгише Мишовића, блокирани су од 18 часова. Због истицања гаса евакуисано је око 50 људи из оближњих кућа и станари три зграде у Немањној улици. Саобраћај је заустављен, а на пумпи је искључена струја.

Гас је почео да цури око 16.40 сати из цистерне, капацитета 30 кубних метара, која је укопана и у коју је из камиона цистерне преточен гас. На место догађаја дошла је полиција и 35 ватрогасца са осам ватрогасних возила.

У Чачак су стигле и екипе четири фирме из Београда, Краљева и Чачка како би утврдиле узрок цурења на подземном делу инсталација цистерне.

Начелник Сектора за ванредне ситуације Предраг Марић је рекао Танјугу да ће увиђај бити обављен током сутрашњег дана и да ће се утврдити евентуални пропусти.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
18° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се