Читај ми!

Извођење доказа против Младића од 9. јула

Хашко тужилаштво 9.јула ће почети извођење доказа у поступку против бившег командата Војске РС Ратка Младића. Први сведок биће Елведин Пашић, који је у новембру 1992. преживео погубљење око 150 људи у селу Грабовица.

Трибунал у Хагу је саопштио да ће Тужилаштво 9. јула почети извођење доказа у поступку против бившег команданта Војске Републике Српске Ратка Младића.

Очекује се да ће Тужилаштво као првог сведока позвати Елведина Пашића, који је у новембру 1992. године преживео погубљење око 150 људи у селу Грабовица, у општини Котор Варош.

После њега би требало да сведочи Дејвид Харланд, који је био официр за цивилне послове и политички савјетник УНПРОФОР-а од јуна 1993. године до краја сукоба.

Планирано је да трећи сведок буде генерал Ричард Данат, бивши командант британских оружаних снага, који би требало да сведочи о питањима војне команде и контроле.

Претреси ће трајати до 20. јула, после чега ће уследити тронедељна летња судска пауза.

Младић, бивши командант Главног штаба Војске Републике Српске, оптужен је пред Хашким трибуналом за геноцид, злочине против човечности и кршење закона и обичаја ратовања.

Ухапшен је 26. маја 2011. године и изручен Трибуналу, где се изјаснио да није крив ни по једној тачки оптужнице. Суђење је почело 16. маја ове године.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се