Читај ми!

Јавили се нападачи на Добросин

Непозната организација која себе назива "Покрет за слободу" преузела одговорност за напад на полицијску станицу у Добросину прошле недеље.

Одговорност за терористички напад на полицијску станицу у селу Добросин код Бујановца 28. јуна, у којем је један полицајац лакше рањен, преузела је до сада непозната организација која себе назива "Покрет за слободу".

У саопштењу које је послато на адресу портала "Прешева јоне" (Наше Прешево), та организација наводи да је напад на пункт мултиетничке полиције "успешно извела јединица 'Орлови слободе', гарде Ђерђа Кастриота Скендербега из "Покрета за слободу".

Даље у саопштењу се позивају Албанци, који су припадници мултиетничке полиције, да "скину криминалне униформе Србије", док се међународна заједница позива да "што пре делује".

"Официр је информисао о лакше рањенима међу нашим редовима и истовремено скрећемо пажњу српским снагама да прекину свако деловање државног тероризма, који се спроводи над Албанцима са ове стране. Ми немамо где да идемо ван наших кућа, ту ћемо да останемо", наводи та организација.

У саопштењу, које је потписала "Дирекција за медије и односе са јавношћу са седиштем у Бујановцу", наводи се и да је у нападу учествовало пет припадника те организације и да су од оружја коришћени аутоматска пушка, пушкомитраљез и друга оружја.

Рано ујутру у четвртак, 28. јуна, у селу Добросин код Бујановца догодио се нови терористички напад на пункт мултиетничке полиције са територије Косова и Метохије у којем је један полицајац лакше повређен, изјавио је тог дана портпарол Полицијске управе у Врању Драган Стаменковић.

Напад је извршен у рано јутро, у 4.20, у селу Добросин, које се налази 16 километара западно од Бујановца.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво