Читај ми!

Одузимање имовине осуђеном за ратни злочин

Тужилаштво за ратне злочине затражило привремено одузимање имовине од Љубана Деветака, осуђеног због ратног злочина у Ловасу. Сумња се да је Деветак од заробљених цивила одузео новац, златни накит и друге драгоцености.

Одузимање имовине од Љубана Деветака, осуђеног због ратног злочина у Ловасу, затражило је Тужилаштво за ратне злочине.

Тужилаштво је на данашњем рочишту од Судећег већа Одељења за ратне злочине Вишег суда у Београду затражило привремено одузимање имовине Љубана Деветака, због основане сумње да је имовина у његовом власништву стечена ратним злочином.

Финансијска истраге спроведена током 2010. године, показала је да је имовина у очигледној несразмери са Деветаковим законитим приходима, те да прелази износ од 1.500.000 динара.

Тужилац за ратне злочине Владимир Вукчевић наложио је септембра 2010. године покретање финансијске истраге против тројице оптужених за ратни злочин у Ловасу, током које је утврђено да су оптужени од заробљених цивила одузели новац, златни накит и друге драгоцености.

Против Деветака је 26. јуна окончан првостепени поступак у којем је, у својству команданта цивилно-војне власти и као руководилац сеоске задруге, првооптужен за ратни злочин против цивилног становништва у Ловасу октобра 1991. године и осуђен на максималну затворску казну од 20 година.

Током овог поступка, у којем је 14 припадника ЈНА, локалне територијалне власти и паравојне формације "Душан Силни", осуђено на укупно 128 година затвора утврђено је да су они, од напада на Ловас 10.10.1991. године, па у наредних неколико дана, одговорни за смрт 44 особе.

Захтеви за покретање финансијске истраге поднети су у осам предмета ратних злочина против укупно 61 особе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво