Читај ми!

Дим из просторије на Технолошком факултету

У складишту хемикалија на Технолошком факултету дошло до спонтане хемијске реакције, тако да се појавио дим. Ватрогасци на терену. Нема повређених.

У згради лабораторије Технолошког факултета у Београду није избио пожар, како се раније веровало, већ је због цурења за сада непознате материје настао дим, али опасности по људе нема, тврди Горан Николић из Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије.

"Из једног бурета је почела да излази нека супстанца која је изазвала куљање дима. Пријављен је пожар, али, на срећу, није га било", рекао је Николић агенцији Бета.

Према његовим речима, за сад је утврђено да је материја, која више не цури, слична амонијаку и да није опасна по људе и околину, а токсиколошка екипа ће утврдити о којој супстанци је реч.

"Нема опасности. Ми имамо апаратуру која проверава о којим се материјама ради, нисмо тачно утврдили шта је, слична је амонијаку, али има другачији мирис", рекао је Николић.

У Хитној помоћи агенцији Бета је речено да су добили позив да у Карнегијевој улици код броја 4 из цистерне цури непозната материја.

У полицији је данас речено да је у згради лабораторије факулета избио пожар и да нико није повређен. Карнегијева улица је, како је речено, из превентивних мера затворена за саобраћај.

Заменица начелника Управе за ванредне ситуације у Београду Драгана Радосављевић рекла је за Танјуг да је по дојави на лице места изашло пет ватрогасних возила са 15 ватрогасаца који су установили да нема никаквог пожара него да је дошло до хемијске реакције, при чему су хемикалије у контакту са ваздухом произвеле известан дим.

"Дојава је била да је примећен дим у просторији која је ван Технолошког факултета и која има независтан улаз са спољне стране у Карнегијевој улици, а неко је са факултета јавио да је примећен дим у тој просторији, мислећи да је реч о пожару", објаснила је Радосављевићева.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво