Читај ми!

Власнику "Макс Бета" одузета имовина

Пивремено одузета имовина Саши Марчети из Зрењанина, власнику фирме "Ју-кријкос" и ланца спортских кладионица "Макс Бет". Марчета је осумњичен за злоупотребу службеног положаја и незаконито организовање игара на срећу, као и за малверзације приликом приватизације Београд филма.

Власнику фирме "Ју-кријкос" и ланца спортских кладионица "Макс Бет", Саши Maрчети, Дирекција за управљање одузетом имовином Министарства правде привремено је одузела имовину, изјавио је државни секретар Министарства правде Слободан Хомен.

Саша Марчета је осумњичен за злоупотребу службеног положаја и незаконито организовање игара на срећу, као и за малверзације приликом приватизације Београд филма.

Решењем Посебног одељења Вишег суда у Београду, Саши Марчети одузет је пословни простор од две угоститељске просторије у Јеврејској улици у Новом Саду, чија је укупна површина 113 квадратних метара, рекао је Хомен је агенцији Бета.

Истим решењем од окривљеног су одузети кућа од 90 квадратних метара у Петроварадину, гаража и 47 ари плаца, од којих су неки делови уписани у катастар као виноград Албеговац.

Како је навео Хомен, од Марчете је такође одузета и њива површине 55 ари која се налази у општини Књажевац. Од повезаног лица Анке Марчете одузети су воћњак и виноград у Петроварадину.

Министарство правде и Дирекција за управљање одузетом имовином, као саставни орган Министарства, раде у пуном капацитету, без обзира што су у току преговори о формирању нове владе, навео је Хомен.

Дирекција за управљање одузетом имовином одмах поступа по свим решењима или наредбама које добија од судова и тужилаштава, а истовремено са свим надлежним државним органима водимо координирану борбу против криминала и корупције, указао је Хомен.

Он је додао да је вредност одузете имовине одавно прошла 350 милиона евра, а с обзиром да се воде бројне финансијске истраге, тај износ би врло брзо могао да износи и пола милијарде евра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара