Читај ми!

Потврђена пресуда Ковачевићу

Апелациони суд потврдио пресуду Првог основног суда којом је одбијена молба Миладина Ковачевића за пуштање на условни отпуст са издржавања казне затвора због напада на америчког студента Брајана Штајнхауера.

Пресуду Првог основног суда којом је одбијена молба Миладина Ковачевића за пуштање на условни отпуст потврдио је и Апелациони суд у Београду. Ковачевић је тражио условни отпуст са издржавања казне затвора у трајању од две године због напада на америчког студента Брајана Штајнхауера,

По оцени Апелационог суда, првостепени суд је правилно и потпуно утврдио чињенично стање и дао јасне и аргументоване разлоге за свој став да у конкретном случају нису испуњени законски разлози за отпуштање Миладина Ковачевића на условни отпуст.

Додаје се да се на основу података доступних суду не може са сигурношћу утврдити да се окривљени поправио и да ће се на слободи добро владати.

"У конкретном случају може се извести закључак да је процес ресоцијализације заправо још увек у току, те да ће се потпуна сврха кажњавања остварити са потпуно издржаном казном", наводи се у образложењу одлуке.

Први основни суд у Београду осудио је Ковачевића на две године и три месеца 27. октобра 2010. године због тешких телесних повреда које је нанео Брајану Штајнхауеру за време студија у САД.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво