Читај ми!

Бомбашки напад у центру Београда

Једна особа погинула, а једна лакше повређена када је у аутомобилу у центру Београда експлодирала бомба. Погинуо је Бошко Раичевић, рођак и човек од поверења Андрије Драшковића, незванично сазнаје РТС. Истрага у току.

14.38 - Према првим незваничним информацијама МУП-а, у аутомобил је била постављена експлозивна направа која је активирана даљинским путем, сазнаје РТС.

14.25 - Лакше повређени Александар С, који је превезен у Ургентни центар, задобио је посекотине лица и тренутно не може да чује, сазнаје РТС.

13.32 - Како РТС незванично сазнаје, погинуо је Бошко Раичевић.

У експлозији која се догодила око подне на раскрсници улица Цара Душана и Тадеуша Кошћушка у центру Београда, један мушкарац је погинуо а један је лакше рањен.

Како РТС незванично сазнаје, погинуо је возач "ситроена" Бошко Раичевић, рођак и човек од поверења Андрије Драшковића.

Према првим незваничним информацијама МУП-а, у аутомобил је била постављена експлозивна направа која је активирана даљинским путем када се возило зауставило на семафору. Првобитно је било јављено да је бомба убачена кроз прозор возила.

Повређен је возач службеног возила фирме "Златиборац" Александар С, чији се аутомобил нашао поред "ситроена" у тренутку експлозије. Он је превезен у Ургентни центар са лакшим повредама.

"Господин је само рекао да је он случајно паркиран на пешачком прелазу, тј. семафору и да је изненада доживео детонацију", рекла је лекар Хитне помоћи Гордана Тодоровић.

Живот му је спасен захваљујући брзом реаговању радника Градске чистоће, који су били у близини.

"Чула се детонација, пуцањ, и шта ћу, нисам имао другог него да прискочим у помоћ и гасио сам док је било воде, рекао је Чеда Митрић, возач цистерне.

На 50 метара од места експлозије налази се дечји вртић. У том тренутку, у њему је било стотину малишана.

"Чули смо страшну експлозију, прасак. Нама деца у то време спавају, деца која не спавају одмах су померена у други простор јер је то простор одмах поред улице", рекла је Весна Дивић Миловановић из "Дунавског обданишта".

Раскрница на којој је експлодирала бомба покривена је полицијским камерама за надзор саобраћаја. Да ли су забележиле експлозију, у МУП-у нисмо сазнали.

Форензичари су дуже од четири сата фотографисали и одвајали у пластичне кесе доказни материјал који би допринео расветљавању злочина.

Бошко Раичевић, рођак Андрије Драшковића, био је рањен пре две године испред једног кафића, само 300 метара од места на коме је данас погинуо.

Број коментара 44

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
22° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се