И српске карте на црном тржишту?

"Сандеј тајмс" објавио да је 27 функционера националних олимпијских комитета, међу којима и Ђорђе Вишацки, учествовало у нелегалној продаји улазница. Вишацки: Олимпијски комитет Србије нема никакве везе са нелегалном продајом улазница.

Генерални секретар Олимпијског комитета Србије (ОКС) рекао је да не постоји основ да та организација буде кажњена због тврдњи британских медија да су поједини званичници продавали карте за ОИ у Лондону на црном тржишту.

"ОКС неће бити кажњен, јер за то не постоји било какав основ", рекао је Вишацки Танјугу.

Он је објаснио да се продаја улазница за ОИ спроводи искључиво преко званичног дистрибутера у земљи, који има директан уговор са организатором Олимпијских игара.

"Једине улазнице са којима Олимпијски комитет Србије има контакт су оне намењене спортистима, савезима и спонзорима Олимпијског комитета Србије и самим тим ОКС није ни у могућности да продаје улазнице", навео је Вишацки.

Причу о малверзацијама са улазницама покренуо је лондонски Сандеј тајмс, а новинари овог листа тврде да имају доказе против 27 функционера који распоређују улазнице из 54 земље, међу којима су - како наводе - и "агенти из Кине, Србије и Литваније" који су "нудили улазнице по цени од 6.000 фунти" (око 9.500 долара).

"Непријатно сам изненађен објавама у Сандеј тајмсу, а посебно начином на који су моје речи стављене у потпуно искривљен контекст. У овом моменту Олимпијски комитет Србије је у интензивном контакту са Међународним олимпијским комитетом и ми ћемо и по овом питању деловати у складу са инструкцијама МОК-а", истакао је Вишацки.

Генерални секретар ОКС изразио је сумњу да на овај начин покушава да се поремети атмосфера у српском олимпијском тиму.

"Већ смо, нажалост навикли да се у страним медијима Србија доводи у негативан контекст. Овога пута, чак је и спорт, као сигурно најквалитетније што Србија може да понуди у такмичењу са светом, представљен на такав начин. Ово је пут да се поремети атмосфера у Олимпијском тиму Србије, али ОКС сигурно неће дозволити да то доведе наше спортисте у неравноправан положај", додао је Вишацки.

Међународни олимпијски комитет одржао је хитну седницу због оптужби новинара британских медија да су званичници 50 националних олимпијских комитета, међу којима и Србије, продавали улазнице за Олимпијске игре у Лондону на црном тржишту.

Међу улазницама су и оне за најатрактивније догадјаје, као што је атлетска трка на 100 метара.
Најозбиљније оптужбе усмерене су против председника Олимпијског комитета Грчке Спироса Капралоса, који је наводно под изговором да је потражња у његовој земљи велика, преко председника Организационог одбора Игара Себастијана Коуа набавио најбоље улазнице, а затим их продао ван земље.

Сви ови наводи су демантовани како из Лондона, тако и из Атине.

И раније су се појављивале сличне оптужбе, па је тако у мају генерални секретар Олимпијског комитета Украјине Владимир Герашенко поднео оставку због оптужби да је нудио у продају 100 улазница.

Организатори у Лондону имају пуно проблема са фрустрираним Британцима који су незадовољни што немају улазнице за Игре, у које је држава уложила бллизу 10 милијарди фунти.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара