Читај ми!

Угашен пожар у хотелу "Гранд"

Велики пожар који је рано јутрос избио у хотелу "Гранд" на Копаонику угашен око девет часова. Један ватрогасац лакше повређен приликом гашења пожара. Могуће да је узрок пожара опушак с обзиром на то да је кренуо са крова аперитив-бара, незванично сазнаје РТС.

Пожар који је рано јутрос избио у хотелу "Гранд" на Копаонику угашен је око девет часова. 

Пожар је, како РТС сазнаје, избио јутрос око 4:15, а у том тренутку, у хотелу је било око 150 гостију.

Захваљујући присебности запослених, сви гости су на време евакуисани и смештени у суседне објекте, а многи су и напустили Копаоник током преподнева.

Ватра је кренула са крова аперитив-бара па се проширила према источном крилу, где се налази 57 соба које су прошле године реновиране.

Ватра је затим захватила и кров изнад западног крила, где се налази 67 соба и апартмана чије је реновирање почело у понедељак. Те собе пожар није захватио.

У гашењу пожара учествовало је 15 ватрогасних екипа из Копаоника, Крушевца, Краљева, Бруса, а гашењу су се придружиле и две екипе из Новог Пазара.

Један ватрогасац је, током гашења ватре, задобио посекотину на нози и збринут је у Здравственом центру у Рашкој.

Како РТС незванично сазнаје, могуће да је узрок пожара опушак с обзиром на то да је пожар кренуо са крова аперитив-бара.

И министар унутрашњих послова Ивица Дачић каже да је, судећи по изјавама сведока, један од могућих узрока људски фактор, односно опушак цигарете.

Дачић је након обиласка хотела рекао новинарима да би истрага требало брзо да буде завршена, али, како је казао, питање је колико је могуће пронаћи доказе, јер је место увиђаја потпуно нарушено у пожару.

Министар је нагласио да ће приоритет тог министарства у наредном периоду бити обнављање фонда ватрогасних возила.

"Пожари на Копаонику дешавају се често и то би требало да нам буде поука да се сви заједно боље организујемо. То значи да нам је неопходан већи број ватрогасаца и мобилних тимова", навео је Дачић и истакао да на Копаонику постоји само једна ватрогасна јединица са неколико ватрогасаца, те да је ватрогасцима из суседних општина потребно и до 40 минута да дођу на ту планину.

Начелник Сектора МУП-а за ванредне ситуације Предраг Марић рекао је да је материјална штета од пожара у хотелу Гранд на Копаонику "огромна", као и да је у току истрага о узроцима несреће.

"Већ пет годима упозоравамо да је девет ватрогасаца на Копаонику недовољно и да је потребно најмање њих 20 са техничком опремом", рекао је Марић.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара