Читај ми!

Почела потрага за телима отетих

Потрага за телима Срба и Албанаца отетих пре и током ратних догађаја на Косову, почела ископавањем у селу Жиливоде недалеко од Обилића. Претпоставља се да је на тој локацији закопано 26 тела.

У селу Жиливоде недалеко од Обилића почело је ископавање у потрази за телима Срба и Албанаца отетих пре и током ратних догађаја на Косову.

Претпоставља се да је на локацији код села Жиливоде закопано 26 тела. Почетку откопавања су присуствовали представници Владе Србије и косовске владе, задужени за расветљавање судбине несталих особа.

Председник Комисије за нестале Владе Србије Вељко Одаловић рекао је да је претпоставка да се тела налазе на дубини од 25 до 27 метара, а то захтева додатно ширење локације.

"Данас смо упознати са плановима који подразумевају додатно уклањање земљишта да би локација на кредибилан начин била проверена", рекао је Одаловић.

Претрага терена у селу Жиливоде је неколико пута одлагана због лоших временских услова и неприступачности терена.  

У последње четири године јама код Жиловода претражена је три пута, али нису пронађени остаци људских тела.

Ископавање терена обављају припадници косовских снага безбедности у присуству Еулекса и представника Комисије за нестала лица косовске владе и Владе Србије.

На Косову се чека на расветљавање судбине више од 1.700 несталих особа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара